Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

<- Tornar

La importància dels menús escolars ecològics

27-12-2022

L'alimentació saludable és fonamental per al desenvolupament dels nens, ja que els ajuda a tenir una bona nutrició i salut. Per tant, és molt important que els programes escolars tinguin en compte la importància dels menús ecològics. En aquest article aprofundirem en què són aquests menús i com poden ajudar a millorar l'alimentació dels nens en l'àmbit escolar.

Què és un menú escolar ecològic

Un menú escolar ecològic és un menú que està compost per aliments que són conreats de manera sostenible. Això significa que els aliments no han estat danyats per l'ús de pesticides o herbicides, i que s'han produït sense la degradació del sòl. Els menús escolars ecològics també han d'incloure aliments que no continguin additius químics ni OGM.

Quins són els beneficis dels menús escolars ecològics

Els beneficis dels menús escolars ecològics són molts. Primer, ajuden a reduir la quantitat de desaprofitaments que es generen en les llars. Segon, en ser més ecològics, també són més saludables per als nens. Els menús escolars ecològics estan fets amb ingredients naturals i frescos, la qual cosa és millor per a la salut dels nens. També ajuda a reduir l'impacte ambiental del menjar.

Estratègies perquè els nens mengin millor

Els nens tenen moltes opcions a l'hora de menjar en el col·legi. Els aliments que se serveixen en el menjador escolar són un factor important perquè els nens mantinguin una bona salut. Segons un estudi realitzat per la Universitat d'Harvard, el 30% dels nens nord-americans tenen sobrepès. L'obesitat infantil és un problema creixent a tot el món i s'ha relacionat amb diverses malalties cròniques, com la diabetis, les cardiopaties i alguns tipus de càncer.

Un bon menú escolar ha de ser balancejat i oferir als nens tots els nutrients necessaris per al seu correcte desenvolupament. És important que el menú estigui adaptat a les edats i necessitats nutricionals dels nens. Els experts recomanen que s'incloguin aliments de tots els grups: fruites i verdures, cereals, lactis, carns i llegums. També és important que el menú sigui variat per a evitar que els nens s'avorreixin.

Conclusió

En un món en constant evolució, és important que els nostres nens aprenguin a respectar i cuidar el medi ambient. Els menús escolars ecològics són una gran manera d'ensenyar-los a fer-ho. Ofereixen una àmplia selecció d'aliments saludables i ressò-amigables, a més de ser molt saborosos. Els menús escolars ecològics no sols beneficien al medi ambient, també representen un estalvi per a les famílies. En reduir el consum de carn i productes lactis, es redueix significativament la factura del supermercat. Els menús escolars ecològics són una gran opció per a tots!Contacta amb nosaltres per qualsevol consulta relacionada amb el nostre servei de càtering a Barcelona i rodalies.
Pots utilitzar el formulari d’aquesta pàgina o contactar directament amb nosaltres a través del nostre telèfon o e-mail.