Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

<- Tornar

Per què hem d'incloure aliments amb vitamina b12 a la nostra dieta?

02-06-2022

Des de Catering Alcalà volem parlar-vos d'un nutrient essencial per al funcionament de l'organisme, la vitamina b12. És un tipus de nutrient que ajuda a la formació de glòbuls vermells i funcionament del sistema nerviós.

Vitamina b12 per a què serveix?

Aquesta vitamina juga un paper essencial en el nostre metabolisme, ja que ens aporta grans beneficis com:

-Augmenta la memòria i concentració

-Prevé problemes relacionats amb el sistema cardiovascular

-Redueix l'estrès

-Prevé l'anèmia

-Millora les articulacions

-Cuida el sistema nerviós

Que pasa quan tinc falta de vitamina b12?

En molts casos desconeixem que tenim manca d'aquesta mena de vitamines, però existeixen diferents símptomes, que poden servir-nos d'alerta per a saber que podem tenir un dèficit d'aquesta vitamina.

L'anèmia és un dels símptomes principals relacionats amb la manca de vitamina b12, la qual cosa es presenta moltes vegades com a cansament, fatiga, pal·lidesa i marejos.

D'altra banda, també podem tenir símptomes com falta de coordinació, problemes cognitius, visió borrosa i alguns símptomes gastrointestinals.

En cas de tenir aquesta simptomatologia, es recomana sempre realitzar una analítica, per a així poder complementar la nostra dieta.

Aliments amb vitamina b12

La vitamina b12 es pot obtenir a partir de fonts naturals, sobretot d'origen animal. Per això, us explicarem alguns dels aliments rics en vitamina b12 que incloem en els nostres menús.

-Peix: té grans quantitats d'omega-3 i vitamina b12. És per això que és un aliment indispensable per a afegir en la nostra dieta. Alguns dels peixos amb major quantitat de b12 són la truita, Sardines i salmó.

-Ou (gemma): té una gran quantitat de nutrients i entre ells vitamina b12. A més, és un superalimento amb una gran quantitat de propietats, per la qual cosa és un aliment indispensable en els nostres menús.

-Fruita seca: trobem diferent fruita seca que contenen vitamina b12 com és el cas de les ametlles, nous, avellanes i nous. A més, compten amb una gran varietat de nutrients i altres beneficis per a l'organisme.

-Fetge: és un dels aliments més rics en vitamina b12. A més, conté grans propietats nutricionals, ja que és ric en proteïnes, vitamines, ferro i altres minerals. Els fetges que tenen una major dosi de b12 són els de vedella, xai

També podem trobar vitamina b12 en altres aliments com a cloïsses, alguns formatges i begudes vegetals.

El consum d'aquesta mena de vitamina dependrà sempre de l'etapa de creixement en la qual ens trobem i la situació de cada persona. Però, és important que es tingui una bona aportació de vitamina durant les etapes inicials de creixement i també en edats avançades.

Es recomana agregar vitamina b12 en persones amb anèmia, vegetarians o vegans i persones amb patologies gastrointestinals.Contacta amb nosaltres per qualsevol consulta relacionada amb el nostre servei de càtering a Barcelona i rodalies.
Pots utilitzar el formulari d’aquesta pàgina o contactar directament amb nosaltres a través del nostre telèfon o e-mail.