Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

<- Tornar

Menús per a persones hipertenses

27-01-2022

La hipertensió arterial és una patologia cardiovascular amb elevat factor de risc i, per aquest motiu, tots aquells que la pateixen han de seguir una alimentació saludable. Es tracta d'una malaltia crònica en la qual els vasos sanguinis pateixen una tensió alta constant que pot acabar danyant les artèries.

Tot i que no es coneixen les causes exactes que provoquen aquesta patologia, s'apunta a factors genètics, de sexe o edat. Així mateix, persones amb sobrepès i obesitat també són col·lectius amb més possibilitat de patir aquesta malaltia. Per aquest motiu, és de vital importància seguir una alimentació saludable i millorar els hàbits de vida amb l'objectiu de tenir sota control la pressió arterial i reduir el risc de patir greus conseqüències cardiovasculars.

Des de Servei d'àpats Alcalá, apostem fermament per millorar la qualitat de vida de la gent gran, gràcies a un servei de càtering saludable, amb aliments ecològics de primera qualitat i adaptats a les seves necessitats.

Una dieta saludable baixa en sal

L'element més important que s’ha de reduir en un menú per a persones hipertenses és la sal. Existeix una relació directa entre el consum d'aliments alts en sodi i la hipertensió. Cuinar amb poca sal i apostar per aliments baixos en sodi són dos hàbits imprescindibles per a tenir sota control la nostra pressió arterial. Per aquest motiu, una dieta per a hipertensos ha d'evitar aliments com conserves, curats, carns fumades o fruits secs.

No obstant això, existeixen alguns substituts de la sal que poden ser de gran utilitat per a amanir els plats i aportar sabor. Per exemple, l'all, les espècies lliures de sodi o el vinagre.

Evitar els estimulants per a reduir la hipertensió

Tots els estimulants eleven la pressió sanguínia, per la qual cosa han de ser eliminats de la dieta d'algú que sofreix hipertensió. La regalèssia, l'aigua amb gas o l'alcohol són alguns exemples d'estimulants que aquest col·lectiu ha d'evitar.

Així mateix, les persones hipertenses han de tenir molta cura amb el cafè ja que el seu consum té efectes directes sobre la pressió arterial, per la qual cosa ha de reduir-se al màxim o s’ha de beure descafeïnat.

Menús casolans lliures d'ultra processats

Els aliments processats també han de ser completament eliminats de la dieta per a persones hipertenses ja que contenen una alta quantitat de sal. Per tant, cal evitar el consum de productes com la brioixeria industrial, sopes de sobre, pizzes congelades i productes precuinats especials per fregir.

Així mateix, les persones amb hipertensió han d'apostar per una dieta rica en els següents aliments:

  • Les fruites, les hortalisses i les verdures ens ajuden a controlar la pressió arterial. La remolatxa o la carxofa són grans opcions per una bona dieta saludable.
  • L'Oli d'Oliva, és un dels millors aliats per a reduir la pressió arterial. Es tracta d'un producte ideal per a millorar la circulació de la sang i l'absorció de minerals.
  • Els llegums són aliments rics en fibra i proteïna que beneficien la pressió cardiovascular. Per aquest motiu, també resulten un ingredient bàsic en el menú de persones amb hipertensió.

Els nostres menús casolans de servei de catèring per centres de dia s'elaboren tenint en compte les necessitats derivades de la seva salut, per la qual cosa la confecció del menú es realitza tenint en compte patologies com la hipertensió, on seguir una dieta saludable és imprescindible.Contacta amb nosaltres per qualsevol consulta relacionada amb el nostre servei de càtering a Barcelona i rodalies.
Pots utilitzar el formulari d’aquesta pàgina o contactar directament amb nosaltres a través del nostre telèfon o e-mail.