Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

<- Tornar

Línia freda en catering

31-12-2021
La línia freda en la cuina del servei de catering per a escoles i altres col·lectivitats, continua sent una gran garantia quant a qualitat i seguretat de l'alimentació. I és que permet la cuina i preparació d'aliments seguint processos casolans i tradicionals.

La cuina de línia freda es denomina així pel seu sistema de conservació. És a dir, no afecta tant quin i com ho cuinem, sinó al seu mètode de conservació. Per tant, una bona línia freda en cateringens acosta també aliments saludables.

És important que els serveis de servei de catering permetin ajuntar la seguretat alimentària de la línia freda, amb el menjar saludable i ecològic. Evitant caure en confrontacions amb altres tècniques i adaptant-se a la necessitat de cada situació. Anem a veure com funciona!

Què és la línia freda en cuina

Si anem al detall de la línia freda en catering, és important entendre que la particularitat resideix en el seu mètode de conservació. No es refereix tant a l'aliment en si, sinó al fet que una vegada l'acabem de cuinar, se sotmet a una baixada sobtada de temperatura.

Aquesta baixada de graus en el menjar es coneix com a abatiment de la temperatura, consisteix a refredar el producte que acabem de cuinar, que sol estar entre els 70 i els 90 graus. El procés fa baixar la temperatura entre els 0 i els 4 graus en un lapse d'una hora.

És per això que entenem la línia freda en catering com un procés en què cuinem un aliment i just en acabar-lo el refredem. Veurem el motiu i els seus avantatges principals.

Avantatges de la línia freda en catering

Com hem pogut veure, la línia freda no està renyida ni amb el menjar calent ni amb la cuina in situ. Podem cuinar un aliment ecològic, saludable i gustós, simplement apliquem un procés per a mantenir el seu estat alimentari segur.
  • Menjar segur: El procés de refredament i el seu manteniment, impossibilita l'aparició de microorganismes i producció de toxines. Per exemple, en la línia calenta, que busca que el menjar no baixi dels 65 graus, és important consumir ràpid aquest aliment per com l'afecta la temperatura a la llarga i el difícil que és mantenir-la. La línia freda permet mantenir l'aliment més temps i amb una gran seguretat del seu estat alimentós.
  • Normativa alimentària: existeix la normativa europea per un bon manteniment i sa consum dels aliments. De la mateixa manera, la normativa nacional del Reial decret 3484/2000 estableix les normes higièniques en preparació i distribució d'aliments. La línia freda, permet aquest estat legal del menjar segur i consumible.
  • Millor qualitat: mantenir el menjar a constant temperatura elevada per a evitar la seva deterioració, afecta a l'estat dels seus nutrients. Per tant, una cocció apropiada i el seu manteniment en fred, ens assegura que quan ho necessitem podrem escalfar aquest aliment per a gaudir-lo en les seves millors condicions. També és important controlar bé la seva temperatura, que no baixi dels 0 graus, perquè no afecti la seva textura i gust.
Per tot això, la cuina de línia freda en per catering ofereix una alta flexibilitat en el seu consum. Dona un major marge per al seu transport, manteniment i gaudi.

Aquest major control permet poder disposar de grans quantitats de menjar preparat per a quan ho necessitem. I recordem, mantenint les seves bones qualitats i nutrients.

I és que a més de resultar molt més econòmic per aquestes facilitats, el procés d'abatiment ens permet mantenir tot tipus de menjars sans, riques i saludables. Pel que representa una molt bona opció per a les situacions que ho requereixin.

Contacta amb nosaltres per qualsevol consulta relacionada amb el nostre servei de càtering a Barcelona i rodalies.
Pots utilitzar el formulari d’aquesta pàgina o contactar directament amb nosaltres a través del nostre telèfon o e-mail.