Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

<- Tornar

La importància de la vitamina b12 en els nostres centres de dia

03-02-2023

La vitamina B12 és una de les vitamines vitals per a mantenir la nostra salut òptima. Té propietats antioxidants fonamentals per a prevenir l'envelliment i mantenir un sistema immune saludable.

En aquest article, volem explicar-vos perquè és important incloure vitamina b12 en l'elaboració de menús de les persones majors dels nostres centres de dia.

Què és la vitamina B12?

La vitamina B12 és una vitamina essencial que el cos necessita per a produir glòbuls vermells i mantenir el sistema nerviós.

A mesura que envellim, els nostres cossos poden tenir problemes per a absorbir la vitamina B12 dels aliments que mengem. Pel que una deficiència vitamínica com pot ser la vitamina B12, pot causar anèmia, fatiga, depressió, demència i altres problemes de salut, que tenint en compte l'edat poden agreujar-se.

Per què és important la vitamina b12 per a les persones majors?

La vitamina B12 és important per a mantenir un bon funcionament del sistema nerviós i de la medul·la òssia. També ajuda a prevenir l'anèmia perniciosa, una condició en la qual el cos no produeix suficients glòbuls vermells saludables.

La vitamina B12 és una vitamina essencial que el cos necessita per a mantenir-se saludable. No obstant això, moltes persones majors tenen deficiències d'aquesta vitamina a causa de la mala absorció o a les dietes incompletes. Per això és important dur a terme sempre una dieta equilibrada, incloent-hi aliments que puguin contenir aquesta vitamina.

Els adults majors també poden necessitar suplements de vitamina B12 si prenen medicaments que interfereixen amb la seva absorció o si tenen malalties que afecten el funcionament de l'intestí.

Com saber si pateix una insuficiència de vitamina b12?

Els adults majors són particularment propensos a la deficiència de vitamina B12 a causa de la disminució de l'absorció intestinal d'aquesta vitamina amb l'edat. Altres condicions que poden contribuir a la deficiència de vitamina B12 inclouen les malalties inflamatòries de l'intestí i les cirurgies estomacals o intestinals que eliminen part de l'estómac o

És per això, que, si es realitzen exàmens periòdics, es podrà determinar si existeix un dèficit d'aquesta vitamina. També podem detectar diversos símptomes que ens poden ajudar a identificar si aquesta persona pateix un dèficit de b12:

  • Fatiga
  • Depressió
  • Pèrdua de memòria
  • Dolores musculars

Aliments rics en vitamina B12 que incloem en els nostres menús del centre de dia

El nostre equip de professionals de Catering Alcalà s'encarreguen d'elaborar menús variats i equilibrats, incloent-hi aliments amb vitamina b12 que afavoreixin a les persones majors dels nostres centres de dia.

Aquesta vitamina la podem trobar en aliments d'origen animal, com la carn, el peix, els ous i el lacti.

Alguns aliments amb vitamina b12 són:

  • Peix blanc com el bacallà, la truita i el salmó.
  • Carns vermelles com la carn de cap de bestiar i el porc.
  • Carn d'ocells com els ous, el pollastre i les rodanxes de gall dindi.

En conclusió, podem dir que la vitamina B12 és molt important per a les persones majors perquè ajuda a mantenir el cervell saludable. A més, ajuda a prevenir l'anèmia, una condició mèdica comuna en les persones majors. Per aquestes raons, és important que els centres de dia per a persones majors proporcionin suficient vitamina B12 als seus clients.

Contacta amb nosaltres per qualsevol consulta relacionada amb el nostre servei de càtering a Barcelona i rodalies.
Pots utilitzar el formulari d’aquesta pàgina o contactar directament amb nosaltres a través del nostre telèfon o e-mail.