Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

<- Tornar

Importància de les fruites per a nens

15-05-2022

Les fruites són un dels aliments indispensables per a poder portar una dieta equilibrada. És per això, que des de Servei Catering Alcalà, sempre incloem fruites en els nostres menús i dietes, sobretot en les primeres etapes del creixement.

Tant les fruites com les verdures permeten aportar molts nutrients i reduir el risc de patir malalties. En el nostre servei d'àpats, ens preocupem a realitzar dietes equilibrades els nens dels nostres centres, tant en els serveis catering per a escoles bressol com en els els serveis catering per a escoles.

Quines fruites poden menjar els nens?

És important tenir en compte en quina etapa del creixement es troben per a conèixer quines són les fruites que millor s'adapten a les seves necessitats. D'altra banda, tindrem en compte sempre si té algun tipus de patologia, com a al·lèrgies o intoleràncies, que puguin limitar la seva ingesta.

Es recomana incorporar fruites a partir dels 5 mesos i sempre incorporar-les d'una forma progressiva. Durant aquests primers mesos de vida, la ingesta de fruita sol ser a partir de papillas elaborades amb plàtan, poma i altres fruites de fàcil digestió.

Què aporta la fruita als nens?

Les fruites tenen grans beneficis en la salut dels nens, per això, us presentem a continuació algunes dels beneficis que tenen:

-Ajuden a hidratar: les fruites tenen una gran quantitat d'aigua, la qual cosa permet evitar la deshidratació, sobretot a l'estiu.

-Aportació d'energia: gràcies a la quantitat de vitamines i minerals que contenen, ens permeten prevenir malalties i al seu torn proporcionen una gran aportació d'energia. No sols aporten energia, sinó que també actuen augmentant les defenses del nostre sistema immunològic.

-Milloren el trànsit intestinal: les fruites són una gran font de fibra, per la qual cosa ens ajuden a portar una bona digestió i un correcte trànsit intestinal.

Recomanem utilitzar sempre fruites de temporada, ja que conserven millor les qualitats i seran de millor qualitat. Per això, elaborem els menús a partir de fruites recol·lectades en temporada, de proximitat, i ecològiques.

Receptes amb fruites

Existeixen innombrables maneres d'elaborar receptes per als més petits de la casa a partir de fruites, ja siguin purés, papillas, gelats o batuts.

Per això, us presentem a continuació alguns exemples de receptes amb fruites:

-Batuts de fruites per a nens: els batuts són una bona opció per a poder dur a terme un berenar o desdejuni saludable. Per a elaborar aquests batuts, si ho desitges, pots afegir també algun lacti com a iogurt o llet.

-Broquetes de fruites per a nens: les broquetes, poden ser una opció per a menjar diferents fruites i gaudir d'un berenar saludable. Recomanem preparar-les al moment o emmagatzemar-les en un tupper hermètic per a evitar l'oxidació de les fruites.

-Gelats de fruites per a nens: quan arriba l'estiu, els nens acostumen a portar una dieta poc equilibrada, plena de dolços. Per a evitar aquests desequilibris, recomanem l'elaboració de gelats casolans a partir de fruites.

Per a l'elaboració de gelats, simplement hem de fer un batut amb les fruites desitjades i congelar posteriorment durant unes 5 hores. D'aquesta manera, podran menjar unes postres fredes i refrescar-se de manera saludable.

 Contacta amb nosaltres per qualsevol consulta relacionada amb el nostre servei de càtering a Barcelona i rodalies.
Pots utilitzar el formulari d’aquesta pàgina o contactar directament amb nosaltres a través del nostre telèfon o e-mail.