Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

<- Tornar

En què pot ajudar-me el triptòfan a la salut?

25-11-2022

El triptòfan és essencial per a tenir una vida completa. Aquest et proporciona energia mental, millores en el sistema immune, entre altres beneficis.

En aquest article, des de Catering Alcalà volem explicar-vos la importància d'incloure triptòfan en la nostra alimentació i quines repercussions pot tenir sobre el nostre organisme,

Què És El Triptòfan?

El triptòfan és un aminoàcid essencial que el cos necessita per a produir serotonina. La serotonina és un neurotransmissor que regula l'humor, el somni i l'apetit. El triptòfan també es pot convertir en altres aminoàcids, com la tirosina i la metionina.

Encara que el cos pot produir triptòfan, la quantitat que produeix és insuficient per a satisfer les necessitats del cos. Per aquesta raó, és important obtenir triptòfan dels aliments que es consumeixen.


Quins beneficis té el triptòfan en el nostre organisme?

El triptòfan és un dels 20 aminoàcids que componen les proteïnes i és essencial per al cos humà.

El triptòfan té propietats antiinflamatòries i pot ajudar a reduir el risc de malalties cardíaques i neurodegeneratives. També s'ha demostrat que redueix els símptomes de l'artritis, la fibromiàlgia i altres condicions doloroses cròniques.

S'ha descobert que el triptòfan té molts beneficis per a la salut, incloent-hi la reducció de l'ansietat, la depressió i l'insomni. També s'ha demostrat que el triptòfan pot millorar la memòria i la cognició. A més d'ajudar a prevenir els atacs cardíacs i vessaments cerebrals.

 

5 Millors Aliments Rics en triptòfan

El triptòfan es pot administrar a través de suplements o en la ingesta d'alguns aliments.

Podem trobar diferents aliments rics en triptòfan que ens proporcionen innombrables beneficis per al nostre organisme:

  • Gambetes: Les gambetes són una rica font de proteïnes, vitamines i minerals. També són una bona font de triptòfan. Una porció de 100 grams (3,5 unces) de gambetes conté aproximadament 2 grams de triptòfan.
  • Tonyina: La tonyina és un altre peix ric en proteïnes, vitamines i minerals. També conté quantitats decents de triptòfan. Una porció de 100 grams (3,5 unces) de tonyina fresca conté aproximadament 1,5 gram de triptòfan.
  • Salmó: El salmó és un peix molt nutritiu que conté omega-3, proteïnes d'alta qualitat i vitamines. El salmó no té quantitats significatives de triptòfan, no obstant això, encara és un aliment saludable en general.
  • Maduixes: Les maduixes són una bona font de vitamina C i antihistamínics naturals anomenats flavonoides. Les maduixes també contenen lleugerament més triptòfan que altres fruits comuns.
  • Llet: La llet és un aliment que conté calci, fòsfor i proteïnes per a ajudar a enfortir els ossos i músculs. La llet també conté petites quantitats de triptòfan.

Per això, en Catering Alcalà elaborem tots els nostres menús de manera equilibrada amb ingredients de proximitat i qualitat.

Contacta amb nosaltres per qualsevol consulta relacionada amb el nostre servei de càtering a Barcelona i rodalies.
Pots utilitzar el formulari d’aquesta pàgina o contactar directament amb nosaltres a través del nostre telèfon o e-mail.