Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

<- Tornar

Els millors aliments per a l'etapa escolar (6 a 11 anys)

04-10-2021

L'alimentació durant la tapa escolar, és a dir, dels 6 als 11 anys, és un període de creixement molt important on hem d'assegurar-nos que els nens i nenes que comprenen aquestes edats obtinguin tots els nutrients i vitamines necessaris per a dur a terme una evolució del seu organisme sana i correcta.

Durant el dia trobem diferents moments per a proporcionar una alimentació saludable i completa als infants. En aquest article us explicarem detalladament en quins moments del dia podeu oferir els millors aliments per a contribuir al creixement dels nens.

L’esmorzar:

L’esmorzar és el primer menjar del dia, així que és important oferir aliments que aconsegueixin omplir d'energia als més petits. Els lactis no poden faltar, ja que proporcionen el calci necessari pels seus ossos. També és pot complementar-ho amb alguna peça de fruita fresca. És important intentar disminuir o eliminar la ingesta de sucres afegits, ja que no ajudaran a la salut dels infants.

L'hora de l'esbarjo:

Durant el descans de les classes que realitzen els nens al matí, és important oferir un aliment que contingui carbohidrats com els cereals o el pa integral, ja que el cos el digereix molt millor. Aquests productes aportaran energia per a la resta del dia.

El dinar:

Per a menjar al migdia és important crear un menú equilibrat, que contingui diferents tipus d'aliments que aconsegueixin oferir una àmplia varietat de vitamines i nutrients. És important afegir carbohidrats al costat de vegetals o verdures, tampoc poden faltar les proteïnes i els greixos saludables com l'oli d'oliva. Per a postres pots oferir una peça de fruita o suc de fruites natural.

El berenar:

Els nens solen sortir amb fam de les seves classes o extraescolars, per això és important preparar un berenar saludable, perquè no triïn aliments refinats que puguin fer-los mal. En aquest moment del dia és ideal oferir cereals com galetes o fruits secs. També podeu incloure lactis o un entrepà de formatge.

El sopar:

L'últim menjar del dia és important que sigui més lleuger que les anteriors, ja que si és molt copiós pot afectar el somni de l'infant, fent que dormi malament o que tingui dificultats per a conciliar el son. És un moment perfecte per a triar proteïnes com el peix o els ous amb una selecció de verdures.

Crear un menú adaptat a l'edat i a les necessitats dels nens sempre és una bona idea. És essencial determinar quin tipus de nutrients i vitamines necessiten en cada etapa del seu creixement i oferir-los els aliments que aconsegueixin aportar-los tots els elements que requereix el seu organisme.

A Càtering Alcalà comptem amb un equip de nutricionistes que coneixen les necessitats de cada persona i creen menús adaptats a cadascun d'ells.Contacta amb nosaltres per qualsevol consulta relacionada amb el nostre servei de càtering a Barcelona i rodalies.
Pots utilitzar el formulari d’aquesta pàgina o contactar directament amb nosaltres a través del nostre telèfon o e-mail.