Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

<- Tornar

Dieta triturada per a persones grans

18-03-2022

Preparació de menjars tous per a no mastegar

Per a l'elaboració d'aquests plats, tenim en compte un seguit d'elements

 • El plat deu sempre contenir tots els nutrients necessaris, sobretot incloure peixos i carns. En molts casos, s'inclou l'ou, per a poder augmentar l'aportació de proteïnes d'aquest plat.
 • És important que siguin plats variats, ja que per a ells pot ser cansat menjar cada dia purés o brous. Es recomana sempre utilitzar aliments atractius al paladar, per a facilitar la seva palatabilitat.
 • S'han d'elaborar a partir d'aliments no fibrosos o sense espines, ja que poden ser un risc per a les persones majors. Tampoc s'inclouran ossos en els menús elaborats.
 • Per a aconseguir espessir les cremes es poden utilitzar aliments com l'arròs o patata, que ens ajuden a donar una millor consistència. Sempre tenint en compte la salut del pacient. També, es poden utilitzar espesantes, per a la ingesta de plats més líquids com els brous, sopa o fins i tot en les begudes.
 • Per a les postres, proposem opcions com la compota o batut de fruites, que sempre és una opció molt agradable al paladar. Aquestes compotes, s'elaboren a partir de fruites de temporada. També és important donar iogurts, que tenen una gran aportació de calci, un element indispensable per al reforç ossi i muscular.

Altres recomanacions

No sols és important l'elaboració dels plats, sinó també com s'administren. Per això, us deixem a continuació algunes recomanacions per a poder facilitar la ingesta d'aliments a les persones grans:
 • Administrar els purés a temperatura ambient o temperats, és important que els aliments no es donin ni molt freds ni molt calents.
 • És important espessir el puré tot el necessari, tenint en compte les necessitats de cada persona.
 • En cas de tenir problemes per a empassar, s'hauran d'espessir tots els líquids, inclòs l'aigua, brous i sopes.
 • No és recomanable reescalfar repetidament una vegada ja estigui preparat.
 • Evitar la monotonia de plats i oferir sempre una dieta el més variat possible, tenint en compte les limitacions i restriccions que pugui tenir.
 • En cas de tenir problemes de restrenyiment, els menús és recomanable que tinguin un alt contingut de fibra, incloent així futas i verdures.

Receptes de menjar triturat per a persones majors

Es poden elaborar una àmplia varietat de receptes, tenint en compte els punts comentats anteriorment. Per això, volem citar-vos a continuació alguns exemples de menús.

Purés i cremes

Es poden elaborar una gran quantitat de purés en funció de la combinació d'aliments que s'utilitzin. Solem triar una varietat de verdures de temporada i les combinem amb alguna proteïna animal com a carn o peix. Alguns exemples de plats que elaborem són: Puré de xampinyons i porro, Crema de salmó i moniato, Vichyssoise tradicional, Crema de porros i patata.

Sopes i brous

Tenim diferents tipus de brous, en funció de la mena d'aliments utilitzats per a la seva elaboració. D'una banda, podem trobar els brous blancs, que són els més utilitzats, elaborats a partir d'un brou basi de verdures amb pollastre o vedella. D'altra banda, trobem els brous foscos que són elaborats a partir de verdures i carns prèviament cuinades.

Sucs i Sucs

Són una bona opció per a facilitar la ingesta de líquids entre hores, sobretot en el esmorzar i brenar es pot facilitar el consum utilitzant afegint gelatina. Aquestes fruites, proporcionen una gran aportació vitamínica i són riques en fibres. Algunes opcions de sucs poden ser taronja, poma i maduixa.

Altres aliments tous

En alguns casos, es podrà també utilitzar aliments tous com el formatge cremós, gelatina, iogurts i flams, que seran una bona opció de postres.

Contacta amb nosaltres per qualsevol consulta relacionada amb el nostre servei de càtering a Barcelona i rodalies.
Pots utilitzar el formulari d’aquesta pàgina o contactar directament amb nosaltres a través del nostre telèfon o e-mail.