Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

<- Tornar

Com prevenir un refredat amb una bona alimentació

23-09-2022

Finalitza l'estiu i amb això s'acosten els canvis de temperatures, acompanyats dels constipats o grips. Per això, des de Catering Alcalà volem donar-vos alguns consells per a poder prevenir els refredats comuns dels més petits de la casa.

Com pot ajudar l'alimentació a prevenir un refredat?

Una bona alimentació ens ajuda a millorar el sistema immunològic, la qual cosa contribueix a prevenir virus i refredats. Per a millorar aquest sistema immunològic és recomanable incloure en la dieta aliments amb alt contingut en vitamina A i C.

No podem oblidar-nos de realitzar una correcta ingesta de líquids, ja sigui aigua o sucs naturals. A més, la ingesta de líquids és indispensable durant el refredat, per a evitar la deshidratació i eliminar correctament la mucositat.

Aliments que t'ajudaran a prevenir un refredat

És indispensable portar una dieta adequada durant tot l'any, però sobretot en èpoques en les quals el nostre cos requereixi més energia per a combatre el fred o els virus.

Vitamina C:

Els aliments com les taronges, llimones, mandarines o fins i tot aranges són els principals que trobem com a aliments rics en vitamina C.

També podem trobar vitamina C en les verdures de fulla verda com les cols, espinacs o el bròcoli. Tots ells ens ajuden a millorar el bon funcionament de les cèl·lules que defensives del nostre organisme.

Probiòtics:

No sols necessitem un reforç de les nostres vitamines, sinó també dels probiòtics. Per a tenir un bon sistema immunològic és indispensable que incorporem aliments rics en probiòtics en la nostra dieta que ens ajuden a estimular les defenses i protegir-nos dels patògens.

Podem incloure els probiòtics en la nostra dieta habitual, per a ajudar-nos a millorar el nostre sistema immune. Aquests podem adquirir-los a través de quefir, iogurt natural o el chucrut.

Vitamina A:

La vitamina A també juga un paper important en el nostre organisme, ja que ajuda a la renovació de les cèl·lules del sistema immunitari.

Aquesta vitamina podem trobar-la en aliments d'origen animal com a productes lactis o el fetge, però també en aliments d'origen vegetal com les pastanagues, espinacs i verdures de fulla verda.

Omega 3:

Els àcids grassos tenen infinitats de beneficis en el nostre organisme. Entre els beneficis que té el Omega3 podem trobar la reducció de la inflamació, ajuda a problemes d'al·lèrgies o respiratoris, a més de la reparació del sistema immune.

Pel que la ingesta d'aliments amb àcids grassos ens ajuda a reduir els símptomes d'un refredat comú i altres problemes respiratoris. Trobem aliments com el peix blau o la fruita seca, que són molt rics en omega 3.

Quins aliments poden ajudar-me si estic constipat?

En cas de trobar-nos constipats, és important que mantinguem una dieta equilibrada i reforcem el nostre organisme amb vitamines i probiòtics.

També podem incloure herbes aromàtiques com és el cas de la menta, romaní, farigola i alfàbrega, que ens ajudessin tant al sistema immune com a combatre el catarro.

La farigola és una de les herbes més utilitzades durant els refredats, ja que ens ajuda a millorar el sistema immunitari i té un gran poder antibacterià. Aquests tipus de remeis podem afegir-los en el nostre dia a dia a manera d'infusions.

D'altra banda, la mel pot ajudar-nos a reduir els mals de coll o la tos causada per la sequedat de gola. A més, és un potent antibacterià i un aliment molt ric en vitamines.

Per a nosaltres és indispensable dur a terme una dieta equilibrada per a poder combatre i prevenir refredats i reforçar el nostre sistema immune. Per això, en Catering Alcalà elaborem menús de forma equilibrada, variada i sana.

 Contacta amb nosaltres per qualsevol consulta relacionada amb el nostre servei de càtering a Barcelona i rodalies.
Pots utilitzar el formulari d’aquesta pàgina o contactar directament amb nosaltres a través del nostre telèfon o e-mail.