Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

<- Tornar

Aliments saludables per a menús als centres de dia

11-10-2021
L'alimentació saludable és essencial per a totes les persones, tant en etapes inicials com en edats avançades. A Càtering Alcalà coneixem les necessitats de cada persona depenent de la seva edat i de l'etapa en la qual es trobi, per això el nostre equip de professionals nutricionistes elabora un menú adaptat per a centres de dia i residències de la tercera edat.

Hi ha uns certs aliments que mai poden faltar en el servei d'àpats per a centres de dia, ja que són productes molt saludables per a les persones grans.

En aquest article detallarem alguns dels aliments més beneficiosos per a les persones de la tercera edat, que utilitzem assíduament en els nostres menús per a centres de dia o geriàtrics.
  • Els cereals integrals:
Els cereals integrals són una font de zinc, ferro i seleni. Contenen una gran quantitat de vitamina B6, a més, són rics en fibra i nutrients saludables. És important crear menús per a centres de dia en què se substitueixin els cereals refinats pels integrals, ja que aquests són millors per a l'organisme de les persones grans.
  • Lactis descremats:
Els lactis són essencials en la dieta d'una persona d'avançada edat, ja que redueixen els nivells de pressió arterial. Tot i així, és important consumir productes desnatats, els quals contenen Omega 3, un tipus de greix que evita l'acumulació de colesterol en les artèries. En els menús per a centres de dia que confeccionem, incloem els lactis en diferents formats, com en yogurt o en beguda.
  • Verdures:
Incloure verdures ecològiques en el càtering d'un centre de dia per a persones de la tercera edat és imprescindible. En els nostres menús cuinem la verdura bullida o en cremes, perquè sigui molt més fàcil consumir-la. Les verdures més recomanables per a les persones majors són les de fulla verda, com les bledes, espinacs o el bròcoli.
  • Oli d'Oliva:
En el territori espanyol tenim la fortuna de disposar d'oli d'oliva de gran qualitat, un producte ecològic i de proximitat ideal per a incloure en la dieta de tota persona gran. Al menú d'un centre de dia utilitzem l'oli d'oliva per a tota mena de cuinats, a més, també ho afegim en amaniments per a verdures i amanides. L'oli d'oliva millora la circulació, controla el colesterol i afavoreix la digestió.
  • Peix blau:
El peix blau és una font de proteïnes, minerals i greixos saludables. Ofereix grans beneficis per a les persones de major edat, prevenint malalties com l'Alzheimer. És antioxidant i retarda la pèrdua de massa muscular. A Càtering Alcalà li donem molta importància a l'ús del peix en els menús per a centres de dia, ja que afavoreix la salut de les persones de tercera edat i prevé malalties greus.

A Càtering Alcalà som experts nutricionistes, i coneixem a la perfecció l'alimentació més idònia per a cada persona, d'aquesta manera creem i adaptem els nostres menús per a tota mena d'institucions o col·lectivitats, com a càtering per a escolescàtering per a col·lectivitatscàtering per a centres de dia.

Contacta amb nosaltres per qualsevol consulta relacionada amb el nostre servei de càtering a Barcelona i rodalies.
Pots utilitzar el formulari d’aquesta pàgina o contactar directament amb nosaltres a través del nostre telèfon o e-mail.