Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

<- Tornar

Alimentació i rendiment escolar

25-04-2023

Sabies que l'alimentació pot afectar directament el teu rendiment escolar? Una bona dieta és clau per a un cervell sa i productiu.

En aquest article, descobriràs com una mala alimentació pot influir negativament en el rendiment escolar i quins són els aliments que promouen el desenvolupament cognitiu.

A més, t'ensenyarem estratègies pràctiques per a fomentar una alimentació saludable tant a casa com a l'escola


Nutrició adequada per a un rendiment escolar òptim

És fonamental tenir una alimentació saludable per a un rendiment escolar òptim. Els estudiants necessiten una dieta equilibrada i rica en nutrients que els brindi l'energia necessària per al dia a dia.

A més, hem de tenir en compte que els aliments amb alt contingut de sucres refinats, greixos saturats i conservants poden afectar negativament la concentració, l'aprenentatge i la memòria.

Un dels elements que hem de tenir en compte és que es necessiten proteïnes per a construir músculs forts i reparar-se després de l'exercici físic. Les fruites fresques i verdures són riques en vitamines, minerals i antioxidants que ajuden el cos a combatre malalties i infeccions.

 

Què aporta una bona alimentació?

Una bona nutrició també pot millorar l'estat d'ànim general. Una dieta equilibrada ens aporta molts nutrients i beneficis, entre ells la serotonina, la qual cosa fa sentir benestar emocional en general.

Una dieta saludable ajuda a reduir els nivells d'estrès gràcies al seu efecte calmant sobre el sistema nerviós. A més, no sols garanteix que els estudiants tinguin suficient energia per a complir amb les seves obligacions diàries sinó que també ajuda a mantenir-los mentalment alerta durant tot el dia escolar

 

Com influeix una mala alimentació en el rendiment escolar?

La mala alimentació pot tenir un impacte significatiu en el rendiment escolar dels nens i joves derivant en problemes i malalties en el llarg termini. Quan es consumeixen aliments poc saludables, com aquells rics en greixos saturats i sucres refinats, la capacitat cognitiva pot veure's afectada negativament.

Dur a terme una dieta alta en greixos saturats pot disminuir l'atenció i augmentar la fatiga mental, la qual cosa dificulta als estudiants concentrar-se durant les classes o mentre fan les seves tasques escolars. A més, l'excés de sucre també pot provocar canvis bruscos en els nivells de glucosa en sang, la qual cosa afecta el rendiment acadèmic.

A més de l'impacte directe sobre el cervell i la capacitat cognitiva, una mala alimentació també pot contribuir a problemes de salut crònics com a obesitat i hipertensió arterial. Aquests problemes poden portar a absentisme escolar a causa de malalties freqüents o complicacions mèdiques relacionades amb elles.


Quins aliments promouen la salut cognitiva?

Una bona nutrició és fonamental perquè els estudiants puguin exercir-se bé a l'escola. Una dieta equilibrada rica en nutrients essencialment promou un bon estat físic i mental per a poder enfrontar totes les activitats diàries incloent estudis acadèmics.

Els aliments que promouen el rendiment cognitiu són aquells rics en nutrients essencials per al cervell com els greixos saludables, les proteïnes, els carbohidrats complexos i els antioxidants. Entre aquests aliments es troben la civada, la fruita seca, el peix blau, la carn magra i les verdures de fulles verdes.

És important que els pares estiguin involucrats en l'alimentació dels seus fills ja que ells poden influir significativament en la seva elecció d'aliments. Per això, és recomanable establir una comunicació efectiva entre pares i mestres per a coordinar estratègies nutricionals dins de l'entorn escolar.

Des de Catering Alcalà ens preocupem per l'alimentació i el rendiment escolar dels estudiants. Sabem que una alimentació adequada és fonamental per al desenvolupament físic i mental dels nens i joves, i per això ens esforcem per oferir una alimentació saludable i equilibrada.

Els nostres menús estan dissenyats per nutricionistes experts i s'elaboren amb ingredients frescos i de qualitat. A més, ens assegurem que els plats siguin variats i apetitosos perquè els estudiants puguin gaudir d'un menjar deliciós i nutritiu.Contacta amb nosaltres per qualsevol consulta relacionada amb el nostre servei de càtering a Barcelona i rodalies.
Pots utilitzar el formulari d’aquesta pàgina o contactar directament amb nosaltres a través del nostre telèfon o e-mail.