Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

<- Tornar

Alimentació i prevenció de l'obesitat infantil en el servei d'àpats escolar

03-04-2023

L'obesitat infantil és un problema de salut cada vegada més comuna a tot el món. Un dels factors principals que provoquen aquesta obesitat és l'alimentació poc saludable que molts nens reben.

Tanmateix, això pot canviar si s'implementa una correcta dieta ja sigui des de les escoles com des de les seves cases. Des de Catering Alcalà ens enfoquem a oferir els serveis de catering escolar de manera saludable i adequat per a prevenir l'obesitat infantil.

En aquest article tractarem com l'alimentació escolar afecta a l'obesitat infantil, quins aliments hauríem d'evitar i com podem ajudar els nostres fills a aprendre bons hàbits alimentosos mentre estan en el col·legi.

 

Com afecta l'alimentació escolar a l'obesitat infantil?

L'alimentació escolar juga un paper fonamental en el desenvolupament d'hàbits alimentaris saludables en els nens. Si no s'ofereix una dieta adequada per a les seves necessitats nutricionals això pot contribuir a l'obesitat infantil i altres problemes de salut.

Un servei d'àpats escolar poc saludable sol oferir opcions altes en greixos saturats, sucres refinats i calories buides que poden portar a un augment de pes excessiu entre els estudiants. A més, moltes vegades es promouen aliments processats i begudes ensucrades com a refrescos que contenen quantitats significatives de calories i poc valor nutritiu.

L'activitat física també és un factor important en la prevenció de problemes de salut, entre ells la prevenció de l'obesitat.

La falta d'activitat física o sedentarisme pot fàcilment conduir a problemes relacionats amb l'obesitat infantil pel fet que es consumeixen aliments amb alt contingut calòric sense cremar suficients calories diàries.

Per tant, és crucial tenir una correcta alimentació, acompanyada d'activitat esportiva.

 

Catering escolar saludable: Com pot ajudar a prevenir l'obesitat infantil?

El catering escolar pot exercir un paper important en la prevenció de l'obesitat infantil. En proporcionar opcions saludables i nutritives, el catering escolar pot ajudar els nens a desenvolupar hàbits alimentaris saludables.

En lloc de centrar-se en aliments processats i carregats de sucre, el catering escolar ha d'oferir aliments frescos i orgànics que siguin rics en nutrients essencials. En l'elaboració d'aquests tipus de menús també juga un paper important el tenir en compte les necessitats especials de cada estudiant, així com les al·lèrgies.

A més, és important no oblidar-nos de reduir les porcions excessives també pot ser eficaç per a prevenir l'obesitat infantil. En lloc de servir menjar processat, s'han de proporcionar plats equilibrats nutricionalment.

Un altre aspecte important del catering escolar saludable és educació sobre nutrició. Els nens han d'aprendre sobre els diferents grups alimentosos i com fer eleccions intel·ligents quan es tracta de la seva dieta diària.

Involucrar als pares també és crucial per a assegurar que els seus fills estiguin rebent una dieta adequada tant a casa com a l'escola. Comunicar-se amb ells regularment i informant-los sobre les opcions disponibles pot fomentar millors decisions alimentàries fora de l'horari escolar també.

 

Quins aliments haurien d'evitar-se per a prevenir l'obesitat infantil?

Per a prevenir l'obesitat infantil, és important evitar o reduir el consum d'uns certs aliments. L'excés de calories, greixos i sucres són els principals responsables de l'augment de pes en els nens. Per aquesta raó, és fonamental promoure una alimentació saludable per a mantenir als petits sans i actius.

En primer lloc, s'han de limitar les begudes ensucrades com a refrescos o sucs artificials a causa del seu alt contingut de sucre. En el seu lloc, es recomana oferir aigua o sucs naturals.

En segon lloc, també hem d'anar amb compte amb els aliments fregits i empanats ja que contenen altes quantitats de greixos saturats que poden elevar el colesterol i provocar malalties cardiovasculars. És millor optar per preparacions al forn, rostides o cuites al vapor.

Un altre tipus d'aliments que cal evitar són aquells processaments o ultraprocesados com a galetes dolces o salades, snacks industrials i menjars ràpids perquè contenen moltes calories buides sense cap valor nutricional per al cos humà.

L'escola és un lloc on els nens poden aprendre no sols coneixements acadèmics, sinó també habilitats per a la vida. Una d'aquestes habilitats és saber com menjar bé i mantenir una alimentació saludable, per això els serveis d'àpats de les escoles juguen un paper molt important.

Ensenyar als nens des de primerenca edat sobre nutrició, fomentar la seva participació en la seva pròpia alimentació i crear un ambient positiu al voltant del menjar pot ajudar-los a desenvolupar hàbits alimentosos saludables que els serviran per tota la seva vida.Contacta amb nosaltres per qualsevol consulta relacionada amb el nostre servei de càtering a Barcelona i rodalies.
Pots utilitzar el formulari d’aquesta pàgina o contactar directament amb nosaltres a través del nostre telèfon o e-mail.