Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

<- Tornar

Alimentació neurosaludable per a persones grans

14-06-2022

En Catering Alcalà ens agrada cuidar a les nostres persones grans, per això, elaborem els nostres menús a partir d'aliments que ajuden a cuidar el cervell.

El cervell consumeix una gran part de l'energia del nostre cos i hem de cuidar la nostra alimentació per a poder rendir al màxim.

Aliments bons per al cervell que afavoreix al flux sanguini

Existeixen una gran varietat d'aliments que ens ajuden a millorar el nostre rendiment i activitat cerebral, entre els quals pots trobar:

-Peixos blaus: són essencials per al correcte funcionament cerebral, gràcies a la seva font d'omega 3 i altres vitamines. Aquest tipus d'aliments posseeixen greixos de bona qualitat que afavoreixen l'aprenentatge, milloren la concentració i prevenir problemes de memòria.

Els peixos són una opció ideal per a incloure en les dietes de les persones grans, ja que també té altres beneficis sobre el sistema ossi i muscular.

-Civada: els cereals ens ajuden a enfortir les funcions neurològiques i a controlar els nivells de colesterol. Un dels cereals més destacats és la civada, rica en proteïnes i fibra. Aquest aliment ens ajuda a prevenir la saturació arterial i millorar l'aprenentatge.

-Verdures: les verdures contenen una gran quantitat de vitamines que ajuden al correcte funcionament. Entre elles, podem trobar les verdures de fulla verda com els espinacs que ens aporten vitamina B6 i B12. Aquestes verdures ens ajuden a reduir l'estrès oxidatiu i l'enfortiment de la memòria.

Altres aliments que ajuden al nostre cervell

També existeixen altres verdures que ens aporten grans beneficis, com és el cas de les verdures taronges. Aquestes ens ajuden a conservar el nostre cervell jove, frenant la pèrdua de la memòria.

-Fruits secs: ajuden a mantenir el correcte funcionament cardiovascular, la qual cosa permet la correcta aportació i distribució de la sang en el nostre organisme. A més, alguna fruita seca com les nous o ametlles milloren el rendiment.

Una bona manera de consumir fruita seca és a manera de snack en berenars o desdejunis. També podem incorporar-los en algunes receptes i plats com és el cas de les amanides d'estiu.

-Ou: és un superaliment, ja que conté moltes proteïnes, minerals i nutrients. A més, la gemma conté pujol, un nutrient que ajuda a regular la memòria i estat d'ànim.

-Espècies: podem trobar diferents espècies que ens ajudin a millorar el rendiment i funcionament neuronal, entre elles el curri i la cúrcuma. El curri té grans propietats neuroprotectores, la qual cosa és ideal per a prevenir malalties com l'Alzheimer.

D'altra banda, trobem la cúrcuma, amb grans propietats regeneradores i antioxidants.

Aquests tipus d'aliments són fàcils de consumir, ja que podem incloure'ls de maneres molt variades en la nostra alimentació, ja sigui a manera de condiment com en salses, tes o vinagretes.

No podem oblidar-nos de la importància de la ingesta d'aigua, que ens ajuda a mantenir-nos hidratats i equilibrar el nostre estat d'ànim. Es recomana beure uns 2 litres al dia aproximadament.

 Contacta amb nosaltres per qualsevol consulta relacionada amb el nostre servei de càtering a Barcelona i rodalies.
Pots utilitzar el formulari d’aquesta pàgina o contactar directament amb nosaltres a través del nostre telèfon o e-mail.